Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Amarula-valkosuklaa-juustokakku



En ole mikään himoleipoja, mutta sitäkin kovempi herkkuhirmu. Makeiden kakkujen sijaan voisin tosin mieluummin vetää kilokaupalla erilaisia voileipäkakkuja <3 Hyvänä kakkosena tulevatkin sitten erilaiset juustokakut, nam!

Isänpäivän kunniaksi pyöräytin tällaisen helpon Amarula-valkosuklaa-juustokakun. Lähettivät minulle torstaina pullollisen Amarulaa töihin ja mukana oli kätevästi myös kaksi jouluisaa reseptiä, joista toinen oli tämä juustokakku. Ohjeessa pohja on tehty perinteisesti Digestive-kekseistä, mutta jouluisamman tästä voisi toki saada käyttämällä pohjassa pipareita! Koristeluun käytimme tällä kertaa mansikoita ja basilikaa, jotka molemmat uitimme vielä sokerikiilteessä....ettei vaan pääse verensokerit laskemaan liian alas ;) Amarulan sijaan kakussa voi toki käyttää myös muita kermaliköörejä (esim. Baileys)


200 g Digestive-keksejä (tai pipareita)
80 g  voita (suolaista tai suolatonta, oman maun mukaan)
400-600g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl hienoa sokeria
8 cl Amarula Cream -kermalikööriä (tai joku muu kermalikööri)
80 g valkosuklaata

Koristeluun:

Valkosuklaata ja marjoja
(n. 1 rkl hillosokeria kiillettä varten)
(basilikan tai mintun lehtiä)

Hienonna keksit muruiksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisia 20-25 cm) pohjalle ja laita se 20 minuutiksi jääkaappiin.

Rouhi sillä välin valkosuklaa pieneksi veitsellä tai raastimella. Sekoita tuorejuusto, sokeri, Amarula ja valkosuklaarouhe keskenään.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele raastetulla valkosuklaalla ja marjoilla. 

Jos haluat, saat marjoihin ja mahdollisiin yrtteihin kaunista kiiltoa sivelemällä ne sokerikiilteellä (sekoita pienessä kulhossa n. 1 rkl hillosokeria ja hieman kiehuvaa vettä. )

Onnea kaikille isille! <3




1 kommentti:

  1. NAMMMMMMmmmm!! Meille tuota seuraavilla kahvikekkereillä! -Maiza

    VastaaPoista