Sivut

tiistai 11. joulukuuta 2012

Sushirullat

Hip hei!

Onpas ollut niin huliviliä työrintamalla, että on blogi nyt valitettavasti jäänyt hieman taka-alalle. Täytyy nyt ihan  virkistää omaa muistia ja miettiä, että mitäs kaikkea sitä onkaan kokkailtu tässä viime aikoina...

Ensimmäisenä tulee nyt mieleen nuo herkulliset sushirullat, joita väänsin jo useampi viikko sitten tyttöjen iltaan. Nämä rullat olivat katala juoneni syöttää huomaamatta sushia ystävilleni, jotka eivät normaalisti suostu edes maistamaan näitä herkkuja. "Hyi, raakaa kalaa ja merilevää!". No, ovela tapa olikin siis tunkea sushiainekset vehnätortillan väliin. Sushista tuli näin hetkessä helpommin lähestyttävää :D

Maistoin tällaisia sushirullia ensimmäistä kertaa jo elokuussa Tukholmassa, Östermalmin ihanassa kauppahallissa, Planet Food -nimisessä kojussa. Kyseinen pulju myy terveellistä pikaruokaa erilaisten salaattien ja wrappien muodossa. Itse tilasin siis viimeksi tämän sushiwrapin, jota dippailin soijaan. Nam!
Planet Foodin Sushiwrap. Yhdestä rullasta riittää melkein kahdelle hengelle.


 Lisätietoja paikasta voit katsoa täältä:
 http://www.ostermalmshallen.se/handlare/planet-food/

Suosittelen lämpimästi sekä Planet Foodia että koko Österlmalmin kauppahallia. Laadukkaan pikaruoan lisäksi hallista saa kuulemma myös erittäin hyvää kalaruokaa!

Sushirullat



Sushirullien kokoamiseen tarvitset:

1. Maustettua sushiriisiä (sushiriisi + riisietikka + sokeri + suola)
2. Avokadotahnaa (avokado + wasabi + lime + suola & pippuri)
3. Tuoretta lohta
4. Vehnätortilloja
5. Merilevää
6. Cocktailtikkuja
7. Soijaa




1. SUSHIRIISIN VALMISTUS

Mielestäni paras sushiriisin ohje löytyy Tokyokan-kaupan sivuilta. Tärkeintä on maustaa riisi awasezu-kastikkeella (riisietikka + suola + sokeri), jotta siihen saa oikean maun. Katso sushiriisin ohje täältä:
http://www.tokyokan.fi/ohje.html

Valmista sushiriisi ohjeiden mukaan ja anna sen jäähtyä kostean liinan alla. Riisin voi valmistaa myös ennakkoon edellisenä päivänä.


2. AVOKADOTAHNAN VALMISTUS

1-2 avokadoa
n. 1 rkl wasabia (maun mukaan)
Puolikas limen mehu (tai sitruunaa)
Suolaa ja mustapippuria

Kuori ja pilko avokado kuutoiksi kulhoon. Lisää wasabia maun mukaan (saa olla hieman potkua!). Lisää joukkoon puolikas limen mehu tai vaihtoehtoisesti sitruunaa. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.


3. LOHEN VIIPALOINTI

Viipaloi tuore lohifilee joko kuutioiksi tai suikaleiksi

4.  RULLIEN KOKOAMINEN



1. Aseta vehnätortilla leikkuulaudalle. Aseta vehnätortillan päälle yksi merileväarkki. Leikkaa neliön muotoisesta arkista kulmat pois niin, että arkki mahtuu pyöreän tortillan sisään.

2. Levitä merilevän päälle ohut kerros riisiä. Tortillan yläreunaan kannattaa jättää hieman tyhjää tilaa, jotta rullan saa lopulta käärittyä kiinni. (Katso kuva ylhäältä)

3. Levitä riisin päälle ohut kerros avokadotahnaa.

4. Aseta lohiviipaleet/-kuutiot/-suikaleet lätyn päälle.

5. Kierrä koko paketti varovasti rullalle. Jätä taitekohta makaamaan leikkuulautaa vasten ja leikkaa pitkulaisesta rullasta pienempiä sushirullia. Käytä tarvittaessa cocktailtikkuja, jotta rullat pysyisivät kiinni. Dippaa rullia soijaan ja nauti!


Sushiterveisin,


1 kommentti: