Sivut

lauantai 26. tammikuuta 2013

Orgasmisushit eli pankojauhoissa friteeratut makirullat lohella ja tuorejuustolla
Hola hola! Tämä nainen on nyt vähän laiskotellut ruokabloginsa kanssa. Saako vedota työkiireisiin? Vannon kautta sushin ja samppanjan, että ruokaa en ole kyllä unohtanut, mutta jostain syystä tekstiä ei ole tänne syntynyt. Jatkuva syöminen vei vain lohettarelta kaikki mehut.

Mutta nyt, kaikkien teidän (eli Hannelen) odotus palkitaan, sillä paljastan orgasmisushien reseptin. Kyllä, luit oikein: orgasmisushi. Jos lohinigiri on mielestäsi taivaallisen hyvää, niin näiden sushien kohdalla kiivetään kyllä vielä yhdet tikkaat taivaasta ylöspäin ruokaparatiisiin. Orgasmisusheja pääsin maistamaan ensimmäistä kertaa helsinkiläisravintola Tokyo55:ssa, jossa nämä herkulliset makirullat tunnetaan nimellä Tokyo Maki. Ja kuten kaikki varmasti tietävät, hyvästä ruoasta saa vielä parempaa friteeraamalla. Tämä sääntö pätee todistettavasti myös susheihin ;) Kysessä ovat siis japanilaisissa pankojauhoissa friteeratut makirullat (vai ovatko ne nyt sitten uramakeja, koska riisi on ulkopuolella ja levä sisällä?). Tokyo55:ssa näiden rullien täytteenä käytetään muistaakseni ainakin lumirapua ja tuorejuustoa. Meidän versioissamme täytteeksi laitettiin tuoretta lohta ja tuorejuustoa. Raaka lohi ehtii frittikeittimessä kypsyä juuri sopivasti.  Homma kruunataan vielä tilkalla chilimajoneesia, jotta päivän rasvavarastot saadaan varmasti täytettyä.

Frittitaikinassa käytettävät pankojauhothan ovat siis japanilaisia korppujauhoja, ja en nyt osaa tähän hätään sanoa sen enempää niiden saatavuudesta. Ainakin Helsingin Kallion aasialaisista pikkuputiikeista niitä löytyi.

Pankojauhoissa friteeratut makisushit lohella ja tuorejuustollaAINESOSAT:

Sushiriisi:

4 dl sushiriisiä
4,5 dl vettä
7 rkl riisietikkaa
0,5 rkl suolaa
4 rkl sokeria

Täyte:

Maustamatonta tuorejuustoa
Tuoretta lohta noin 150-200 g

Friteerausainekset:

1-2 l kasviöljyä (isompaan frittikeittimeen menee helposti pari litraa, pieneen kattilaan vähemmän)
1 kananmuna
n. 2 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl pankojauhoja

Lisäksi:

Merileväarkkeja
Chilimajoneesia1. Valmista sushiriisi

Valmista sushiriisi paketissa olevien ohjeiden mukaan. Sushiriisin voi valmistaa jo edellisen päivänä ja jättää sen sitten huoneenlämpöön kostean liinan alle odottamaan.

 Meidän keittiössä hyväksi todettu sushiriisin resepti löytyy Tokyokan -kaupan nettisivuilta. Tärkeintä on maustaa riisi awasezu-kastikkeella (riisietikka + suola + sokeri), jotta siihen saa oikean maun.

2. Valmista makirullat. 

Päällystä makirullien pyöritykseen tarvittava bambumatto tuorekelmulla.  Leikkaa yksi nori-merileväarkki saksilla puoliksi leveyssuunnassa. Aseta puolikas merileväarkki tuorekelmulla päällystetyn bambumaton alareunaan. Levita merileväarkin päälle tasainen ja ohut kerros riisiä. Jätä arkin yläkulmaan noin 0,5-1 sentin tyhjä tila, jotta rullat pysyvät paremmin kiinni.

Leikkaa tuoreesta, ruodottomasta lohesta noin pikkurillin paksuisia suikaleita. Ota tuorejuusto jääkaapista.
Käännä riisillä päällystetty leväarkki nyt toisin päin bambumatolle. Levitä leväarkin keskelle (leveyssuunnassa) reilu kerros/viiva tuorejuustoa. Aseta lohisuikaleet tuorejuustoviivan päälle.

Pyöräytä koko paketti nyt makirullien tapaan bambumaton avulla rullaksi. Valmista samalla tavalla useampi pötkylä ja laita ne jääkaappiin odottamaan friteerausta.

Mahdollisesta ylijääneestä sushiriisistä voit valmistaa vaikkapa perinteisiä lohinigireitä!

3. Lämmitä öljy ja valmistele frittiainekset

Laita friteerausöljy (kasviöljy) lämpenemään.

Ota kaapista kolme laakeaa ja reunallista lautausta (sen kokoisia, että makipötkylää mahtuu pyörittelemään). Laita yhteen lautaseen pankojauhoja,  toiseen vehnäjauhoja ja riko kolmanteen yksi kananmuna.
Pyörittele makipötkylät ensin venhäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä pankojauhoissa.4. Friteeraa makipötkylät 

Kun friteerausöljy on 190-asteista (suosittelen friteerauskeittimen hankintaa!!), friteeraa pötkyilöitä öljyssä 1-2 kerrallaan noin 30 sekunnin ajan, kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin. Nosta pötkylät varovasti öljystä esimerkiksi pihtien tai reikäkauhan avulla ja aseta talouspaperilla päällystetyn lautasen päälle. Ylimääräinen rasva imeytyy talouspaperiin.
5. Leikkaa, viimeistele ja syö!

Leikkaa pötkylöistä veitsellä makirullia ja laita halutessasi jokaisen rullan päälle hieman chilimajoneesia. Syö heti soijan ja wasabin kera.


Nam nam nam nam. Näitä on pakko taas pian tehdä uudestaan :)

lauantaiterveisin,
3 kommenttia:

 1. Ou mai fu***ng god! Noita pittää saaha <3. Kiitos reseptistä dear.

  VastaaPoista
 2. Onpa herkullisen näköistä! Blogisi sisältää muuten monta hyvää reseptiä, ottaisimme ne mielellämme mukaan meidän Etsiresepti.fihakemistoon!

  Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Etsiresepti
  http://www.etsiresepti.fi/

  VastaaPoista